Високомерен Лудогорец трепери до края срещу Оборище

Оборище (Панагюрище) беше на косъм от сензация в 1/16-финалите от турнира за Купата на България в днешния си домакински мач срещу шампиона Лудогорец, решен след продължения и завършил 3:2 за фаворита.

Димитър Димитров – Херо излезе с голяма част от резервите и срещата се оказа много трудна за шампионите.

В стартовия състав на „орлите” направи впечатление присъствието на юношата на клуба Светослав Ковачев. В първите минути двата отбора си размениха по едно положение. Още във втората минута Георги Нетов се озова на голова позиция и шутира, но Броун внимаваше и спаси. Малко по-късно Вандерсон напредна опасно, но вместо да потърси удар към вратата, се опита да лъже и топката му бе отнета.

В 21-ата минута Жоао Пауло вкара кълбото в мрежата, но голът правилно не бе зачетен заради засада. В 29-ата минута стражът на домакините Росен Андонов улови умишлено с ръце върната от защитник топка и съдията отсъди непряк свободен удар на 12 метра от  гол-линията. Жоао Пауло шутира, но бранител от Панагюрище положи самоотвержено тялото си и неутрализира опасността. В 40-ата минута Кишада изведе своя отбор напред. Бразилецът залъга бранителите в „зелено” и се разписа с удар от дъгата на наказателното поле за 1:0.

В началото на втората част Георги Нетов създаде напрежение в защитата на българския шампион, но стражът Броун се намеси авторитетно и запази мрежата си суха. В 78-ата минута Георги Нетов вкара за 1:1. Нападателят отправи изстрел, Хорхе Броун не се намеси добре и позволи на кълбото да влезе в мрежата му.

В даденото продължение на редовното време Яцек Горалски направи сериозен пропуск. Секунди след това голмайсторът на домакините получи сериозна контузия, което принуди дори лекарският екип на гостите да се притичва на помощ на Нетов. Играчът на Оборище нямаше как да продължи и това остави тима на Ангел Славков с 10 души, тъй като вече бяха извършени трите позволени смени.

Шампионите обаче нямаха числено предимство за дълго време. В началото на продълженията Горалски падна в наказателното поле, а реферът Владимир Вълков му показа втори жълт картон за симулация. В 99-ата минута Клаудиу Кешерю нанесе решаващ удар - 2:1 за "орлите". След изпълнението на един меко казано дискусионен фаул Марселиньо намери румънеца, който с глава опъна мрежата на Оборище. В 114-ата минута Кешерю удвои, отново с пас на Марселиньо - 3:1 за шампионите.

Фаворитът обаче трябваше да трепери в края, защото Мартин Ковачев върна един гол в 118-ата минута. Защитникът простреля мрежата в близост до далечната греда. Все пак до сензация не се стигна и Лудогорец намери място на 1/8-финалите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?