Следвайте ни

Вики Томова се опъна на Наоми Осака, но...

Виктория Томова започна блестящо мача си с бившата световна №1 Наоми Осака и поведе с 3-0 гейма и два пробива. След това японката успя да оцелее и след 2-4 доминираше изцяло на корта и спечели първия сет със 7-5. Във втората част българката отново започна с пробив, но след оспорвана и равностойна игра се срина в края и отстъпи с 3-6. Емоционалният двубой продължи 1 час и 30 минути.

Срещата беше осминафинала от турнира "Пан Пасифик", провеждащ се в родния град на доскорошната световна №1. Надпреварата е от категория WT Premier, което при мъжете отговаря на ATP 500. Осака е водач на схемата.

 
Българката направи два ранни пробива и спаси подаването си след 0-40 за 2-0. Геймовете бяха дълги и в четвъртия Наоми успя да върне един от брейковете за 1-3.

Последва много дълга партия с две брейк точки за Томова, но японката се измъкна. След това Вики взе подаването си на 15 за 4-2.

В следващитете партии Осака наложи агресивния си стил и спечели първия сет със 7-5 за 56 минути. Точките бяха 45 на 38 за японката, която взе последните 8 разигравания.

  
Вторият сет започна отново с пробив за българката, която взе гейм, в който бяха разиграни общо 20 точки. Вики затвърди брейка за 2-0.

Осака върна пробива и изравни за 2-2. В следващия гейм, за последен път в мача, Томова имаше възможност отново да вземе подаването на съперничката си. Японката отново оцеля и поведе с 3-2.

Вики взе следващото си подаване на нула, но след това спечели само едно разиграване от последните 13 в срещата.

В петък, за удовлетворение на домакините, Наоми Осака ще играе на четвъртфинал. За Томова остана удовлетворението от отличното представяне в Осака.

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?