46

ВИДЕО Йосиф Миладинов: Надявам се следващите 2 години да са успешни като тази

„Измина една страхотна година, изпълнена с емоции, радост и тъга. Това беше една много успешна година и се надявам такива да са и следващите две до Олимпиадата. Въпреки това все още има неща, които трябва да подобрявам“. Това каза Йосиф Миладинов след като грабна приза Спортист на Пловдив за 2021 година и благодари на всички, които са гласували за него, както и на Общината и на семейството си за оказаната подкрепа през годините.  

Йосиф Миладинов, който стана първият българин, влязъл на финала на Олимпийските игри в Токио по плуване, подчерта, че е крайно време Пловдив да се сдобие с 50-метров басейн. Треньорът на младата надежда на България Стефан Георгиев припомни, че басейнът, на който тренират пловдивските плувци, е открит, когато той самият е бил на 17 години. 

„Сега съм на 67 години и работя на същия басейн, което е малко срамно – да нямаме 50-метров басейн. Надявам се, кметът Здравко Димитров и общинските съветници  да  направят постъпки към новото правителство и да се отпусне финансиране, тъй като Пловдив крещящо се нуждае от басейна – клубовете са много, децата също. Крайно време е да работим спокойно“, коментира Георгиев и добави, че успехът на Йосиф Миладинов на Олимпиадата е колосален, защото се е класирал 8 измежду 112 участници, всички от елита на плуването. 

„Коронавирусът не подмина и Йосиф, затова не успяхме да се подготвим за Световното. Сега трябваше да сме на Световното в Дубай, но оставяме всичко лошо зад гърба си и гледаме към Олимпиадата в Париж“, добави Георгиев. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?