Ветераните на Локо втори в Бояна

Локомотив Пловдив загуби финала на турнира за ветерани, организиран от БФС на националната футболна база в Бояна.  Черно-белите загубиха на финала от Витоша (Бистрица) с 6:5 след изпълнение на дузпи. Редовното време завърши 0:0.

Много оспорвана беше борбата в предварителните групи. ”Сините” звезди от Левски отстъпиха пред коравия тим на Локомотив (Пд) с 1:3. Попадението на Донев не стигна за обрат срещу “смърфовете”, за които блестяха Атанас Бозев, който се разписа на два пъти, веднъж вкара и Филип Георгиев. Отлични намеси имаше и вратарят на пловдивчани Стилиян Драгижев.

В решителният сблъсък за първото място перничани отстъпиха трудно на Локото с 0:1. Единственото попадение отново беше дело на Бозев.

“Смърфовете” бяха представени от Стилиян Драгижев, Филип Георгиев, Атанас Бозев, Ясен Петров, Атанас Георгиев, Красимир Димитров, Стефан Саламанов, Красимир Стефанов, Левон Апкарян. Селекционери на тима бяха Ганчо Пеев, Георги Василев и Михаил Юмерски.

В група “Б” доминираше Витоша (Бистрица). Тигрите победиха и Ботев (Пд) с 3:1 и си осигури първото място в групата. За “канарчетата” играха големи футболисти като Запрян Раков, Гено Добревски, Марин Бакалов, Краси Манолов – Малкия Орел, Петър Пенчев, както и новият спортен директор на представителния тим Адалберт Зафиров. Отлични намеси на вратата имаше Николай Караджов, който обаче получи тежка контузия на глезена в сблъсъка с “Тигрите” и се наложи под рамката да застава Зафето.

Витоша поведе с гол на играещия президент Сергей Ташков – Бейката,  после обаче Пепо Пенчев асистира за брилянтния изравнителен гол на Гено Добревски – 1:1. Чавдар Атанасов отново даде преднина на “Тигрите”, а крайното 1:3 фиксира Мариян Германов – Марата с филигранно изпълнение в далечния ъгъл за 1:3!

В сблъсък на честта Локо (Сф) надви достойния съперник Ботев с 3:1. Неостаряващият Марин Бакалов откри в полза на “канарчетата”, но после Бойко Величков с два гола направи обрата пълен – 1:2! В заключителните секунди на срещата и Юли Петков успя да засече центриране отдясно в мрежата за 3:1.

И тук, в тази среща десетките зрители в препълнената зала в Бояна станаха свидетели на изключително събитие. На терена се появи 77-годишният Динко Дременджиев – голямата легенда на Ботев (Пд) и на българския футбол! 

Класиране в двете групи:

Група “А”
1. Локомотив (Пд) 6 т., 6:1
2. Левски 3 т., 3:3
3. Миньор 0 т., 0:3

Група “Б”
1. Витоша 6, 5:2
2. Локомотив (Сф) 3, 4:3
3. Ботев (Пд) 0, 2:6

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?