64

Венелина Поптолева с медал от Европейското по бокс

Венелина Поптолева продължи отличната серия на българските момичета на Европейското първенство по бокс в Белград. Пловдивчанката се класира за полуфиналите в категория до 52 килограма, с което донесе четвърти медал за България.

Поптолева, която е вицешампионка от 2022 година, преодоля по убедителен начин съпротивата на Зейнаб Рахимова (Азербайджан). Родната националка бе тази, която определяше темпото на играта и видимо превъзхождаше съперничката си. Тя боксира еднакво добре от близка и далечна дистанция по пътя към чистия успех с 5:0 съдийски гласа. На 25 април Венелина ще се изправи за място на финал срещу олимпийската вицешампионка от Токио, световна и двукратна европейска златна медалистка Бусе Чакъроглу (Турция).

За съжаление световната и 4-кратна европейска шампионка Станимира Петрова (54 кг) няма да може да вземе участие. От треньорския щаб на националния ни отбор информираха, че тя не е възстановена от вирусно заболяване и няма да рискуват здравословното й състояние. Станимира има квота за Игрите в Париж, като основната цел пред нея е да бъде във върхова форма след три месеца.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?