61

Великолепна Стилияна с трето сребро от Световното първенство

Новата звезда на българската художествена гимнастика Стилияна Николова спечели още два сребърни медала на световното първенство в София. 17-годишната ни грация е световна вицешампионка на бухалки и лента, след като в първия ден стана втора и на обръч. 

Във финала на бухалки Николова отново подлуди българските фенове в "Арена Армеец".Тя зае втората позиция с оценка 32,600. Шампионка стана Дария Варфоломеев от Германия с 33,550. Бронзовият медал спечели София Рафаели с 31,850.

Във финала с лента Стилияна получи 31,850. София Рафаели спечели титлата с 32,550. Бронзът заслужи Екатерина Веденеева от Словения с 29,900.

Още в първия ден на шампионата родената през 2005 г. Стилияна Николова направи най-добро постижение за България в индивидуалната надпревара на световно първенство по художествена гимнастика от 21 години насам.

Стилияна Николова обяви, че се е вълнувала при всяко свое излизане на килима пред скандиращите името й фенове. "Много е вълнуващо най-вече заради публиката. Много им благодаря", каза Стилияна. А въпреки постижението си още в първата си изява на световно, обяви че амбициите са й по-високи - вперила е поглед към призовите места в многобоя и квота за олимпийските игри в Париж.

Стилияна Николова ще се бори за медал и в многобоя. България не е печелила отличие от световно първенство в индивидуалния многобой от Симона Пейчева през 2001 г.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?