Следвайте ни

Вдигат нова зала в двора на Спортното

viber icon

Започва изграждането на нова зала в двора на Спортното училище в Пазарджик.

Кметът Тодор Попов вече парафира договор с фирма-изпълнител и идните седмици ще бъде положена първата копка на залата, която ще бъде учебно-тренировъчна и ще има места за 200 души публика.

В нея ще бъдат настанени и голяма част от спортните клубове, които през зимата тренират във физкултурни салони, което създава неудобства.

"Радвам се, че този проект се случва в годината, в която Пазарджик е обявен за “Европейски град на спорта”, защото това е атестат за всички нас и ние неотклонно вървим стъпка по стъпка към изпълнение на ангажиментите към спортуващите млади хора.

Със залата в Спортното училище решаваме един важен въпрос, а на втори етап през следващата година ще бъде построена още една спортна зала - в “Зоната на здравето”. Тогава ще започне и изграждането на открития плувен басейн, по-известен като “Балона”, като очакваме до лятото той да бъде готов, за да се ползва от спортните клубове и гражданите. С това ще сме готови изцяло с базовата инфраструктура, която ни е необходима за развитието на спорта в нашия град", коментира след подписване на договора за новата спортна зала кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

borislav

borislav

18.09.2020 | 21:03

господин Изманник, какво стана с стадиона, или минаха изборите и футбола вече не Ви е преоритет. Няма ли прокуратура за Вас??

Отговори
0 0
Африканското село на спорта

Африканското село на спорта

18.09.2020 | 15:44

Идете да подишате прахоляка от сгурията на Зоната на Здравето

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?