Вдигат нова зала в двора на Спортното

Започва изграждането на нова зала в двора на Спортното училище в Пазарджик.

Кметът Тодор Попов вече парафира договор с фирма-изпълнител и идните седмици ще бъде положена първата копка на залата, която ще бъде учебно-тренировъчна и ще има места за 200 души публика.

В нея ще бъдат настанени и голяма част от спортните клубове, които през зимата тренират във физкултурни салони, което създава неудобства.

"Радвам се, че този проект се случва в годината, в която Пазарджик е обявен за “Европейски град на спорта”, защото това е атестат за всички нас и ние неотклонно вървим стъпка по стъпка към изпълнение на ангажиментите към спортуващите млади хора.

Със залата в Спортното училище решаваме един важен въпрос, а на втори етап през следващата година ще бъде построена още една спортна зала - в “Зоната на здравето”. Тогава ще започне и изграждането на открития плувен басейн, по-известен като “Балона”, като очакваме до лятото той да бъде готов, за да се ползва от спортните клубове и гражданите. С това ще сме готови изцяло с базовата инфраструктура, която ни е необходима за развитието на спорта в нашия град", коментира след подписване на договора за новата спортна зала кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
borislav

borislav

18.09.2020 | 21:03

господин Изманник, какво стана с стадиона, или минаха изборите и футбола вече не Ви е преоритет. Няма ли прокуратура за Вас??

Отговори
0 0
Африканското село на спорта

Африканското село на спорта

18.09.2020 | 15:44

Идете да подишате прахоляка от сгурията на Зоната на Здравето

Отговори
0 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?