Следвайте ни

Във Франция разкриха мним акционер в Ботев

От Тур изгониха несъстоялият се спонсор Даниел Димов

viber icon

Несъстоялият се президент на Ботев Даниел Димов бе изгонен и от френския Тур. Местните медии съобщиха, че българският бизнесмен е бил прогонен от втородивизионния клуб. Димов, който твърди, че притежава авиокомпания и нейното лого трябваше да грейне на екипите на втородивизионния тим. Това доведе до куриозната ситуация от Тур да поръчат нови екипи часове преди срещата с Нанси (1:3). Според президента на Тур Жан-Марк Етори раздялата е резултат от "разлика в целите", но френските медии изтъкват, че истинската причина е отказът на Димов да даде обещаните 50 000 евро за спонсорство.

Българинът се озова в Тур чрез комапния, която бе наета да търси спонсори на клуба. До момента той така и не бе подписал договор, макар логото на компанията му веднага да се появи на стадиона.

Френските медии изтъкват, че думите на Димов често се разминават с реалността. Наскоро той обяви, че има намерение да спонсорира първодивизионния Лил. Преди това твърдеше, че е акционер в "Ботев" (Пловдив), но "канарчетата" категорично отрекли подобно нещо и връзка с Димов през последните 3 години. Бизнесменът претендираше, че преди да отиде в Тур през декември миналата година, е контактувал с друг френски тим - Руан. От там обаче уточниха, че разговорът е бил само 10 минути и е прекратен, защото Димов не "вдъхвал доверие". В списъка с отборите, на които е помагал, е и Диеп, но местните твърдят, че не са чували за този човек.

 Интересен е фактът, че в началото на 2011 г. тогавашният шеф в Ботев Марин Бакалов и финансовият директор Иван Йотков посещават Диеп по покана на Даниел Димов. Той дори дава пространно интервю за официалния сайт на жълто-черните, а визитата е документирана със снимка с Марин Бакалов. Ето какво заявява в интервюто за сайта на Ботев Даниел Димов: "Фен съм на Ботев от много малък, 7 или 8-годишен. Още тогава ходих по мачове. Аз съм от Пловдив, но се преместихме във Франция през 1997-а година. Хареса ни и със семейството ми останахме тук. Личната си кариера започнах в най-голямото радио в Европа, но след това имах желаниеда направя нещо за себе си в сферата на строителството. Така покрай баща ми, който се занимава с това от 25 години, създадох фирмата „ДАНИСТРОЙ” през 2007-а година, а днес тя вече има дейност във Франция и Белгия. Доволен съм от това, което съм създал, тъй като хората и родителите ми ми имат доверие. Днес фирмата има капитал от 8 млн. евро. Научих френски език за 3 месеца в колежа Луис Мишел, а когато се срещна с мои бивши учители, те са горди от това, което станах. В момента във фирмата работят повече от 120 служители, включително около 40 младежи от България. Ако мога да бъда пример за тях, толкова по-добре. Г-н Бакалов и Г-н Йотков правят страхотни неща за Ботев, дават всичко от себе си. Уникални хора, които много уважавам и се радвам, че се познавам с тях. Нямам търпение да започнем да работим заедно. Наистина се поинтересувах възможно ли е да влезна в Управителния съвет. Разговарях с господин Йотков, който ми обясни по какъв начин мога да стана член на Общото събрание на клуба. Очаквам от него да ми изпрати заявлението, което трябва да попълня. Ако след това бъда предложен за член на УС, бих приел с удоволствие. Смятам, че мога да помогна много повече от колкото помагам в момента, като спонсор. Имам амбиции и знам, че мога да съдействам на клуба в много отношения. На някое от следващите събрания ще ме предложат, ще се гласува и ще съм част от останалите в Управителния съвет, които са в момента. Ще участвам лично в УС, като за целта ще се прибирам много по-често в България. Искам да сложим едно светлинно табло на мястото на настоящото. Екранът е 17 кв.м. Nouvelle Generation LED, като вече съм в контакт с производителя, който е в Тулуза. Ще направим проект, за да видим как ще изглежда. Таблото е екологично, пълноцветно от най-новите LED технологии. Такива има в Италия, Франция и Англия".

 

 

Коментари (4)

032

032

11.02.2014 | 18:24

Крокодила е рядко тъпо парче.Момче омразата ти ще те ерозира.Циганино носиш вреда и на твоят Локомотив.

Отговори
0 0
ГОНЗО-1

ГОНЗО-1

11.02.2014 | 16:30

ЦИГАНИТЕ ОТ локуту ДА НЕ СА ЗАБРАВИЛИ КОЛКО ОТ ТЕХНИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ ДАДОХА ФИРА. ОКОЛО ЦИГАНИТЕ ВИНАГИ Е НАМИРИСВАЛО НА ИЗМАМА. ЧАК ПОЧНАХА САМИ ДА СЕ ПРАСКАТ-----ДАВАМ ЗА ПРИМЕР НАЙ- ГОЛЕМИЯ ИНТРИГАНТ , ДРУГАРЯТ ЗОЛУМОВ.

Отговори
0 0
лошо куче

лошо куче

11.02.2014 | 09:41

И този поебаваше жълтите известно време, то кой ли не ги е поебавал, така между другото.

Отговори
0 0
KROKODIL

KROKODIL

11.02.2014 | 09:32

ТОЯ ТИП МНОГО НАПОМНЯ НА ЛЮБИМИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА ВСИЧКИ БОТЕВИСТЧЕТА--ДИМИТЪР ХРИСТОЛОВ. С НЕГО ТИЯ НЕЩАСТНИЦИ ИЗЖИВЯХА НАЙ-ПРЕКРАСНИТЕ СИ МИГОВЕ. КАТО ОПИТЕН ПОЗНАВАЧ НА ФУТБОЛНАТА ИГРА ТОЙ ГИ ЗАПРАТИ ТАМ КЪДЕТО ТОЧНО ИМ Е МЯСТОТО--В ЗОНИТЕ.........ХИХИХИХИХИИИИИИИИИИИИИИИ.............................................!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?