В Локо почетоха Слона и бронза от 92-а

Феновете на Локомотив от Организация Трибуна Спортклуб почетоха две годишнини днес. Черно-белите си спомниха за емблематичния привърженик Георги Божилов. Слона, както бе известен гениалният художник, си отиде от този свят при автоинцидент на път за любимия Созопол през 2001 г. 
На 30 май 1992 г. пловдивчани, водени от Атанас Драмов (Големия Джеймс) спечелиха бронзовите медали. 
"Две знакови събития са станали за този ден в историята на любимия ни клуб. На 30 май 1992 година Локомотив печели за трети път бронзовите медали в първенството. Момчетата на Атанас Драмов разгромиха с 3:0 Локо (София) в Надежда и изпревариха в борбата за третото място градския съперник "Ботев".
Да си спомним и за един от знаковите привърженици в нашата история. На този ден преди 16 години от този свят си отиде великият български художник Георги Божилов (Слона). Именно гениалният мълчаливец е автор на сентенцията, която кара поколения локомотивци да се гордеят със своя изконен избор да бъдат привърженици на Пловдивския любимец. "Черно-бялата фланелка се облича първо на душата, а след това на тялото", завеща на своите съвременници и на идните поколения Георги Божилов. Светло да е небето му!", пише във фейсбук страницата на ОТС.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?