Следвайте ни

В Хасково отново мирише на елитен хандбал

Местният Асти-91 и още 7 отбора ще се борят за отличията в турнира за Купата на България при младежите до 19 г

viber icon
ХАСКОВО,Марица

През уикенда в Хасково отново ще замирише на елитен хандбал. Най-добрите 8 състава в страната ще участват във финалния турнир по хандбал за младежи до 19 години в хасковската зала “Спартак”. Три отбора започват от утре квалицикациите, два от които ще попълнят празните места в предварителни групи “А” и “Б”. Това са Шумен, Албатрос (Бургас) и Чардафон (Габрово). Официалният турнир ще стартира в петък от 10 часа с двубоя на домакините от Асти-91 срещу единия от изброените по-горе квалификанти. В първа група са още Локомотив (Горна Оряховица), Асти-91 (Хасково) и Добруджа (Добрич), а във втора другият продължаващ след баража, Левски (гр.Левски), Фрегата (Бургас) и Спартак (Варна).
Припомняме, че само преди седмица, феновете в зала “Спартак” станаха свидетели на две сериозни осминафинални сблъсъка в турнира за Купата, но при мъжете. Във втория, домакините Асти-91 и Осъм (Ловеч) стигнаха до екшън, който завърши с бой, кръв и наказания за играчи на двата отбора.
“Много далеч стигнаха журналистите в коментарите си. Това не бе никаква драма, а бе хандбал и подобни съприкосновения има непрекъснато във всеки един по-завързан мач”, коментира за “Хасковска Марица”, президента на Асти-91 Йосиф Давид.
“Сега целта е класиране на отбора на младежите в първата четворка. Защо пък да не вземем медал. Имаме много добри състезатели в тази възраст, които вече две години играят при мъжете на Асти в “Б” РХГ. Надявам се, че са натрупали нужният им опит и игрова практика. Очаквам да дадат голям отпор на водещите школи от Горна Оряховица, Варна и Бургас”, добави още шеbа на хасковския клуб.
Треньорите на Асти-91 Недялко Манолов и Самет Муртазали вече имат визия за състава, който ще се бори за купата. Валери Бабачев и Румен Димитров ще защитават вратата на Асти, следват лeвите крила Димитър Митев и Виктор Ванчев, лeвият гард Петко Петков, разпределителят Тошко Кирев, десният гард Петър Тенев, дясното крило Валентин Каваков и пивотът Ангел Николов. В състава за първи път ще участва и ловешкият трансфер в хасковското Спортно училище Петър Диков./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?