Следвайте ни

Увеличават се заразените с Covid-19 олимпийци

viber icon

Пет дни преди старта на Олмиадата в Токио официално став аясно, че има три случая на заразени с коронавирус спортисти.

Футболистите Табисо Моняне и Комохело Махлаци от отбора на Южна Африка са дали положителни тестове. Същото се е случило и с видеоанализатора на тима Марио Маша.

Южноафриканците, които се готвят за първия си мач на Игрите срещу домакина Япония в четвъртък, са под карантина и очакват разрешение да продължат да тренират, след като всички са направили извънредни тестове.

Новите случаи от днес с инфектирани с коронавирус, свързани с Олимпиадата са 10, в това число представители на медиите, доставчици и друг персонал. 

Членът на Комисията на спортистите към Международния олимпийски комитет (МОК) Ню Сън-мин от Република Корея е дал положителен тест при пристигането си на летище "Нарита" в Япония. Той е поставен в изолация. Ню, който е олимпийски шампион по тенис на маса от Атина 2004, обясни, че е ваксиринан и не е имал никакви симптоми. Той е дал два отрицателни теста преди заминаването за Токио. 

Член на чешката олимпийска делегация също е дал положителна проба днес за COVID-19 след пристигането с чартър от Прага. (Заразеният, чието име не се съобщава, е безсимптомен. Той също е направил два теста преди заминаването, които са с отрицателен резултат. Инфектираният чех, както и още няколко души, които са били в близък контакт с него в самолета, са под карантина.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?