Успешно приближаваме групата на екзотичните

Смърт, дъжд, мъгла, върнати билети, лоша храна, мизерия, транспортен хаос - целият свят нададе мощен рев срещу Олимпиадата във Ванкувър, нейните организатори и Международния олимпийски комитет. В повечето случаи - основателен. Може би само обвиненията за лошите климатични условия са малко пресилени - колкото и да се мисли за Господ, все пак президентът на МОК Жак Рох не е Минчо Празников. Британски журналист от Гардиън разкри, че домакините не били доволни от отразяването - пишел само лоши неща, които нямали нищо общо с истината.

 Гледал някаква друга Олимпиада. Той им препоръча на напишат Ванкувър 2010 в търсачката в интернет и да погледнат заглавията, които излизат.

Олимпиадата върви тъпо, както и българското участие. Поне половината от състезателите ни нямат място на Игрите и все повече минаваме към групата на екзотичните, включваща култови фигури като британския ски скачач от близкото минало Еди Орела или все още действащият 35-годишен алпиец от Гана Кваме Нкрумах-Ачеампонг. Вчера четем как българският ски бегач Веселин Цинзов подминал родните журналисти като малка гара след финала на 15 км, в който се класира на 50-то място. Няма смисъл да говоря, промълвил той.

 Бил разочарован, защото очаквал да е 30-ти. Какво значение има дали е 30-ти или 50-ти? Това ли е смисълът на участието ни? Всъщност проблемът не е, че Цинзов не обърнал внимание на журналистите - наистина какво толкова ще им каже? Проблемът е друг. Той заедно с двете ни жени Антония Григорова и Теодора Малчева, които станаха 60-та и 66-та на 10 км, решили да не участват в спринта, защото били уморени. Тогава какво дирят във Ванкувър? Треньорът ги оправда с липсата на лекар и масажист, който да ги възстанови.

 Ако това е вярно защо е така? И защо за Канада заминаха повече официални лица, отколкото състезатели? Искаме да участваме, да оставим някаква следа, макар и малка, в същото време правим всичко възможно предварително да се опропастим. Затъваме все по-дълбоко, макар че имаме условия за зимни спортове. Вече успешно конкурираме държави, които гледат сняг само в американските филми за Коледа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?