64

Усик и Фюри определят абсолютния шампион в тежката категория

Тайсън Фюри и Александър Усик ще се изправят тази вечер в Рияд в 12-руднов сблъсък, който ще определи абсолютния шампион в тази категория, тъй като това ще бъде исторически двубой за обединяване на всичките четири официални световни титли.

И двамата боксьори все още не знаят вкуса на поражението. Фюри има до момента 34 победи от 35 мача, 24 от които с нокаут, и 1 равенство. Усик пък е още по-безпощаден и е с актив от 21 победи от 21 мача, 14 от които с нокаут.

Любопитен момент преди мача в Саудитска Арабия бе от срещата им лице в лице. Тя обаче не бе лице в лице, тъй като Фюри през цялото време така и не погледна към съперника си, който пък демонстрира завидно спокойствие и самообладание и не спря да търси погледа на опонента си.

Дълго време любителите на бокса се ядосваха от това, че има твърде много федерации, като всяка от тях излъчва свой шампион, но те рядко се случва да премерят сили един срещу друг и така и не може да бъде определен един абсолютен шампион. Е, това сега ще се промени. В момента англичанинът държи пояса на Световния боксов съвет (WBC), докато украинецът притежава тези на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO). От утре обаче ще има само един шампион, а кой ще е той ще разберем след края на сблъсъка между тези двама боксьори.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?