Следвайте ни

Уникален жест на Станилия Стаменова! Дари заплатата си на колега

viber icon

Световната шампионка на 200 метра едноместно кану от Милано 2015 Станилия Стаменова показа на дело, че за да си голям спортист, трябва и да си човек. Тя направи голям жест към един от младите ни таланти в кану-каяка - Димитър Петров. 32-годишната състезателка обяви във Facebook, че дарява на Петров заплатата си от спортното министерство до края на договора. По този начин трикратната европейска шампионка иска да подкрепи и мотивира състезаля, за да не загуби България “още един талант от безхаберието на някои хора”.

"В последно време много се спекулира с името ми и това, колко големи били капризите ми и как като състезател ме интересувала само заплатата. Драги, интересува ме ПОДГОТОВКАТА и нейната стойност, качество и резултатност!!!
В този ред на мисли обявявам публично, че искам да даря заплатата си от министерството на Димитър Петров, в периода до края на договора ми със същото. За да може това талантливо и упорито момче да продължи да тренира! А не да се откаже на крачка от успехите при мъжете. Тъй като България ще загуби още един талант от безхаберието на някои хора.
Единственото ми желание е да получа средствата полагащи ми се за подготовка за да мога да се готвя за игрите в Токио!!!"

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?