Ужас! Човек загина в катастрофа със златно момиче

Моторист е загинал при тежка катастрофа със златното момиче от ансамбъла по художествена гимнастика Любомира Казанова, пише „Телеграф“. Инцидентът е станал в събота около 16:00 часа в Казичене, но за него не е съобщено в официалния бюлетин на МВР.

За катастрофа с починал моторист в Казичене пише в мото група във „Фейсбук“. Ден по-късно в социалната мрежа майката на загиналия – Вили Чакърова, разкри, че синът й е загинал при инцидент с известната гимнастичка.

 
До момента единственото сигурно е, че 45-годишният Васил Палпулин не е имал шанс да оцелее, след като си е ударил главата след почти челния удар с колата на бронзовата олимпийска медалистка от Рио 2016. Твърди се, че загиналият е карал пистов мотор без каска. Част от мотористите отбелязват в социалните мрежи, че техният колега е карал бързо и не е спрял на знак „Стоп“.

„Карал е много бързо, с около 100 км/ч. Не е спрял на стопа и е бил гол до кръста“, разказват близки на гимнастичката пред „Телеграф“.

„Брат ми живее в центъра на Казичене и тя живее там. Това, което знам, е че брат ми е карал мотора и е идвал от сладкарницата, вървял е по главен път. Има „Стоп“, но той е много затулен от храсти. Васил е знаел, че го има този „Стоп“, има и легнал полицай, а пред него е имало автобус. Там има спирка. Той е изчакал автобуса и продължил. Важно е да се знае, че знакът е на поне 150 метра от удара. Всички то обвиняват и в следствието казват, че той не е спрял на стопа“, разказва сестрата Валентина пред lentata.com.

„Искам само гласност. Нито искам обезщетение, нито ми трябват пари, защото нищо няма да върне брат ми“, допълва тя.

Сестрата на загиналия е била посъветвана при срещата си със следователката да търси свидетели, да разговаря с кмета, за да проверят има ли някъде охранителни камери, които може да са записали инцидента, станал близо до кметството.

Почиталият Васил Палпурин е бил международен шофьор. На профила си във „Фейсбук“ позира върху пистова „Ямаха R1”. По случая трябва да се проведат технически експертизи, за да се установи скоростта на двете превозни средства. Предстоят разпити на свидетели.

Любомира Казанова стана известна като златната резерва. Тя замени в ансамбъла по художествена гимнастика Цветелина Стоянова, който направи опит за самоубийство. След олимпийските игри в Рио де Жанейро, където спечели бронзов медал, Казанова прекрати кариерата си. През септември миналата година тя се ожени за гребеца Александър Александров.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?