Турнирът "Георги Трингов" стартира със седем гросмайстори

Заместник-кметът по спорт на Община Пловдив Георги Титюков направи първия ход на шахматния мемориал „Георги Трингов“, който отбелязва своето 43-то издание. Преди началото на състезанието с едноминутно мълчание бе почетена паметта на Харалампи Ванев, дългогодишен председател на УС на шахматен клуб „Локомотив“ и организатор на надпреварата.

В тазгодишното състезание участват 7 гросмайстори и 8 международни майстори, което го прави изключително силно. Мемориалът се явява и генерална репетиция преди турнира за Световната купа в Сочи, в който ще участват редица изтъкнати български шахматисти.

„Поздравявам ви с добре дошли в нашия град, както от свое име, така и от името на кмета Здравко Димитров. Пловдив ви посреща горещо – и в прекия, и в преносния смисъл на тази дума и съм сигурен, че и битките ще са оспорвани и горещи. Желая на всички успех и нека след 7 дни най-силните от вас да се поздравят с успех“, отбеляза в приветствието си Георги Титюков, след което изигра хода е2-е4 на първа дъска. Там младата и талантлива представителка на „Ан Пасан“ Диляна Иванова се изправи срещу гросмайстор Момчил Николов от Добрич, един от участниците в Световната купа.

Турнирът продължава до 8 август, като ще се играе по „швейцарската“ система. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?