Трима се върнаха във волейнационала за Лигата

Най-авторитетният волейболен форум в историята на Пловдив стартира утре. В последния кръг от Лигата на нациите България ще приеме САЩ, Иран и Сърбия. Селекционерът на националния ни отбор Силвано Пранди призова пловдивчани и любителите на волейбола у нас да напълнят зала Колодрума и да подкрепят нашите. "Пътувахме много и използвахме доста играчи. Сега сме в пълен състав. Ще мога да използвам Ники Николов, Теодор Салпаров и Йосифов. За първи път съм в Пловдив. Залата е много хубава. Днес разбрах, че имам голям пропуск в моята култура, защото сега разбрах, че това е най- древния жив град в Европа. Чувал съм за Пловдив от моя състезател Венци Симеонов, но сега за първи път имам възможност да разгледам града. Надявам се и в трите мача да имаме подкрепа от страхотната пловдивска публика. Тя ще ни е нужна. Съперниците са много силни и трябва да покажем, че сме готови за предстоящата олимпийска квалификация", сподели Пранди.

Селекционерът на Сърбия Никола Гърбич направи комплимент на Пловдив като не пропусна да спомене и своя приятел Венцислав Симеонов, който му е показал града. Гърбич и синът на великия Каспар Симеонов бяха съотборници в клубния си тим в Италия. "Предстоят ни тежки мачове и ние трябва да се подготвим по най- сериозния начин за предстоящата олимпийска квалификация в Италия. Лигата на нациите е много тежък турнир заради огромните пътувания, но знаете какви пари се получават от телевизионните права. С България често играем контролни срещи и се познаваме много добре. Познавам Пловдив добре, тъй като бившият ми съотборник Венцислав Симеонов ме е развеждал из града", заяви Гърбич. 

Отборът на САЩ пристигна в Пловдив силно отслабен. Американският тим ще бъде без селекционера си Джон Спероу. Освен това от състава отсъстват 8 от най-големите звезди на тима - Матю Андерсън, Максуъл Холт, Мика Кристенсън, Тейлър Сандър, Аарън Ръсел, Дейвид Смит, Кавика Шоджи и Ерик Шоджи. В България янките ще бъдат водени от помощник треньорът Роб Нилсън.

"Започваме срещу домакина България. Знаем, че ще има сериозна подкрепа от публиката. Ние обаче излизаме за победа още от първата точка. Една част от отбора остана в Америка, за да се подготвя за финалната 6- ца в Чикаго и затова сме с няколко млади състезатели. Хубаво е, че те ще могат да се докоснат до силни отбори като България, Сърбия и Иран. Мои приятели ми разказаха за Пловдив, дори успяхме да разгледаме града. Качихме се на тепетата- гледката беше уникална", сподели Нилсън.

"За нас е много важно да бъдем на финалната 6- ца в Чикаго. Рядко ни се случва да играем та. Имаме 10 победи до тук и искам да се представим още по- добре, за да сме готови за шестицата. Миналата година изиграхме два мача с националния отбор на България- 1:1 сме. Сега ни предстои мач пред българска публика. Ще ни бъде много трудно. Залата е много хубава. За първи път ще играем в колодрум. Разгледах много малко Пловдив. Ще има възможност да разгледам града, но нека първо да си свърша работата". Това пък каза треньорът на Иран Игор Колакович.

Преди пресконференцията 4-мата треньор се снимаха с лъва- талисман на българския национален отбор.


Започна пресконференцията на четиримата треньори по волейбол преди двубоите от Група 19 на Волейболната лига на нациите в Пловдив.

На срещата с медиите ще присъстват Силвано Пранди (България), Джон Спероу (САЩ), Игор Колакович (Иран) и Никола Гърбич (Сърбия), съобщи Българската федерация по волейбол.

Проследете пресконференцията на живо.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?