61

Триатлон Пловдив на Гребната през уикенда

За поредна година триатлон Пловдив ще се проведе на Гребната база. Състезанията ще бъдат на 30 и 31 юли. Аматьори и любители на триатлона ще премерят сили, като преминат 1500 м плуване, 40 км колоездене и 10 км бягане. Стартът на състезанията ще бъде даден в 8 ч. сутринта на 30 юли с плуване.

За втора година към отворения старт ще бъде организирана корпоративна щафета, в която ще могат да участват компании с отбор от трима служители – плувец, колоездач и бегач.

В програмата на „Триатлон Пловдив“ ще вземат участие всички национално представени спортни клубове, членове на Българска Асоциация по Триатлон (БАТ), разпределени в 6 възрастови групи и отделни стартове. Така ще можете да наблюдавате професионалните състезатели на България заедно с изгряващите звезди от по-малките възрасти.

Всички стартове се провеждат съгласно „Правилата за провеждане на Държавни първенства и състезания по триатлон и неговите разновидности от вътрешния спортен календар“ на БАТ, съобразени с изискванията на Международния съюз по триатлон (World triathlon).

Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще бъде официален гост на събитието. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?