Три спортни зали са в дневния ред на Общината

„На нас ни предстои голямо предизвикателство. И то е свързано с подобряване на условията за спортуващите в града ни”, коментира на редовния си брифинг днес кметът на Общината Тодор Попов.

„До края на годината предстои стартиране на изграждането на новата зала в двора на спортното училище.

Тя ще се използва само за децата на това училище и ще бъде чисто тренировъчна”, сподели кмета. Той допълни, че по отношение на нея в момента тече проектиране на строежа.

„На Зоната на здравето пък ще се събори старата зала, чиято конструкция е силно компрометирана и на нейно място ще изградим нова за 800 - 1000 души максимум. Трябва да загърбим грандоманските амбиции за строеж на зала с 5 или 8000 места, каквито направиха в Шумен и Бургас. Питайте ги кога ще се напълнят тези зали”, обърна се в риторичен тон към журналистите кмета.

„Ремонтът на зала „Хебър” пък е свързан тясно с така нареченият норвежки проект. Там ситуацията е тежка, защото в годините  се е получило разместване на земните пластове под въздействие на отпадъчните канализационни води, които не отиват там, където трябва. Като функция от това сградата е хлътнала с 2 педи надолу.

Затова ще се направят допълнителни укрепвания, което ще коства едни непланирани на Общината средства, но това е неизбежно.

В тази зала ремонта ще започне в началото на другата година, като през това време трениращите спортисти ще бъдат временно „разхвърляни” в останалите зали и физкултурните салони на училищата.

В план до 2 години и трите зали трябва да ги оправим”, сподели плановете си Тодор Попов.

„След това ще мислим и за финансиране ремонта на „Балона” за да си довършим докрай модернизацията на спортната база в Пазарджик. Към него ще се реновира и парка, за което парите са подсигурени по една от европейските програми.

Базите са ми важни и защото са част от приоритетът свързан с темата „спорт” в Пазарджик”, категоричен беше градоначалника.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
UU

UU

10.07.2019 | 14:09

Неподготвен се изказва човекът. В Шумен залата е за 1500 места.

Отговори
1 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?