Следвайте ни

Треньорката на Баблаков: Избирайте децата или Минковски

viber icon

Да видим за кого милеете Вие, пита треньорката на уличения с допинг плувец Здравко Баблаков в официално писмо до федерацията. 

Цветанка Дилова публикува писмото в социалните мрежи. В него тя се обръща към председателя на плувната федерация Георги Аврамчев с апел да разреши ситуацията.  

Дилова призовава Аврамчев да избере дали да подкрепи състезателите или да остане "на страната на г-н Минковски и порочните му практики с алкохол, цигари и нестерилни медикаменти".

В писмото си треньорката посочи алинея от закона за антидопинговата дейност, в която се споменава, че ако невинността на уличените с допинг може да бъде доказана, то лишаването от състезателни права се отменя. 

„Той се изложи достатъчно! Имаше възможност да работи със силно поколение плувци, които ние в провинцията създадохме, но той не успя да съхрани“, коментира Дилова, по адрес на главния треньор на националния отбор Кристиян Минковски.

Тя също така твърди, че Минковски скрил от нея за положителната проба, въпреки че на Баблаков вече му било съобщено и че нито един от 3-те екземпляра на подписания от състезателите договор с федерацията, не бил върнат към тях с печат.

Златна Недева

Златна Недева

Журналист

Златна Недева е завършила мултимедийна журналистика в Бормутския университет в Англия. Работила е като радиожурналист в няколко английски медии. Присъединява се към екипа на „Марица“ през 2021 година.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?