Това ли е новият съперник на Кобрата? ВИДЕО

Aвстралиецът Марк Джино де Мори е вероятният следващ съперник на Кубрат Пулев, информира boxen.de. Мачът трябва да се състои на 9 ноември, когато е галавечерта във Фресно, Калифорния. 

37-годишният Де Мори с прякор Доминатора впечатлява с визитката си на професионалния ринг до момента. Aвстралиецът, живеещ в Хърватия, има 37 победи (33 с нокаут) и само 2 загуби в 41 мача като професионалист.

Все още нищо не е обявено официално, но Де Мори е сред основните варианти за съперник на Пулев. 

Доминатора е спечелил последните си седем мача с нокаут след поражението си от британеца Дейвид Хей на 16 януари 2016 година в Лондон.

Пулев не се е качвал на ринга от 24 март, когато нокаутира в седмия рунд румънеца Богдан Дину. След мача, завладян от еуфорията, той целуна по устата американската репортерка Дженифър Равало, с което си навлече много неприятности. Неговият боксов лиценз за щата Калифорния бе временно отнет, а Кобрата трябваше да премине обучителен курс за сексуални посегателства. След като това стана, на 22 юли Спортната комисия на щата Калифорния възстанови състезателните права на Пулев.

Българинът, който е задължителен претендент за световната титла във версия Международна боксова федерация (IBF), няма да може да се бори за шампионския колан до края на годината заради планирания за 7 декември реванш между световния шампион Анда Руис (Мексико) и Антъни Джошуа (Великобритания).

Поради тази причина от щаба на българина му търсят сериозен, но преодолим съперник, за да се поддържа игровата форма на софиянеца, коментира още boxen.de. Именно такъв е 37-годишният Де Мори - боксьор със сериозна визитка от победи, макар и постигнати срещу по-слаби противници, който обаче се оценява като аутсайдер с минимални шансове за успех срещу Пулев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?