Следвайте ни

Томас Бах се срещна с български олимпийски шампионки

viber icon

По време на посещението си на гребния канал в Пловдив президентът на МОК Томас Бах проведе неформална среща с български олимпийски шампиони и медалисти в гребането. България има пет олимпийски шампионки в гребането – Светла Оцетова и Здравка Йорданова (Монреал 1976), Сийка Келбечева и Стоянка Груйчева (Монреал 1976) и Румяна Нейкова (Пекин 2008). Светла Оцетова бе избрана от ФИСА да представи на Томас Бах всички българските гребци с олимпийски постижения, успели да дойдат на гребната база в Пловдив за световното първенство.

На срещата с президента на МОК във финалната кула на гребния канал присъстваха и бронзовите ни медалистки от олимпийските игри в Москва 1980 Анка Бакова, Долорес Накова и Мариана Сербезова. Именно след игрите през 1980 Светла Оцетова и Томас Бах бяха избрани заедно в първата Комисия на спортистите към МОК, а президентът на МОК се зарадва изключително много, когато бе посрещнат именно от своята българска приятелка Оцетова. В непринуден разговор тя разказа на Бах за историята и успехите на всеки от присъстващите български олимпийски медалисти.

За символично предаване на олимпийските традиции на България към снимката за спомен с Томас Бах се присъедини и младата ни надежда в гребането Десислава Георгиева, която стана европейска шампионка до 23 г. в началото на този месец. „Това е най-хубавата ми снимка от престоя ми в България“, каза с усмивка Томас Бах, застанал сред българските спортистки.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?