Следвайте ни

Томас Бах: Олимпиадата в Токио няма да се отменя ВИДЕО

viber icon

Олимпиадата в Токио това лято няма да се отменя, обяви президентът на МОК Томас Бах в интервю за Ню Йорк Таймс днес. Бах уточни, че се разглеждат различни варианти за провеждането на игрите, заради пандемията от коронавирус. Отмяната им обаче не стои на дневен ред, категоричен бе босът на Международния олимпийски комитет.

"Отмяната не стои на дневен ред. Отдадени сме на успеха на тези игри", каза Бах.

Работна група на МОК, в която участва и Световната здравна организация (СЗО), посочи, че е прекалено рано да се прецени как да се действа спрямо въздействието на пандемията върху олимпийските игри.

"Не знаем какво ще е положението. Разбира се, обсъждаме различни сценарии, но за разлика от много други спортове и професионални лиги сме на четири месеца и половина от игрите", добави Бах.

Организационният комитет също дава знак, че работи за провеждането на игрите по план.

Междувременно олимпийският огън пристигна в Токио по-рано днес. Церемонията по посрещането бе в изключително тесен кръг хора, заради мерките за безопасност.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?