Титли за българските грации в София

Българските грации продължиха блестящото си представяне на родна земя. Националният ансамбъл  спечели златния медал в съчетанието с пет чифта бухалки на финала на турнира по художествена гимнастика от Световната купа, категория А в "Арена Армеец" в София. Възпитаничките на Ина Ананиева получиха оценки от 17.700 точки и взеха второ злато след това в многобоя вчера. Те изпълниха страхотно и без грешки своята композиция. Българките са в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Стоянова, Ренета Камберова и Цветелина Найденова. Сред зрителите в залата бе и министърът на спорта Петър Стойчев, който на крака аплодираше българските гимнастички. На второ място остана е Испания със 17.300 точки, а на трето - Беларус с 16.700 точки.

Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева спечели титлата във финала на лента и завършва с общо четири отличия от финалите на отделните уреди. Митева, която вчера стана втора в многобоя, днес получи оценки от 17.950 точки на обръч, 18.100 точки на топка, 18.000 точки на бухалки и 18.350 точки на лента. На обръч златото завоюва рускинята Яна Кудрявцева с 18.250 точки, въпреки че направи грешка. Две гимнастички взеха бронзови медали - Йон Дже Сон (Република Корея) и Анна Ризатдинова (Украйна). Те получиха еднакви оценки - 17.800 точки. На топка първа е Маргарита Мамун (Русия) с 18.150 точки.

Със сребро на този уред освен Силвия Митева е и Нета Ривкин (Израел), която също получи 18.100 точки. Кудрявцева е първа и на бухалки с 18.300 точки, следвана от Анна Ризатдинова (Украйна) с 18.200 точки и Силвия Митева. На лента Маргарита Мамун (Русия) и Анна Ризатдинова (Украйна) са със сребърни медали, след като получиха еднаква оценка от 18.100 точки.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?