Следвайте ни

Телето от борбите в Симеоновград грабна национал от Хасково

Георги Ванчев и Петя Делчева бяха най-добрите на турнира “Шестте великденски ангела”

viber icon

Веселин ТОНЕВ,Марица
Многократният медалист от държавни първенства и състезател на хасковския клуб “Ангел войвода” Георги Ванчев спечели 200-килограмовото теле на народните борби в Симеоновград. На финала в най-тежката категория, хасковлията надви с явно превъзходство Петър Богаревски от София. Голямата награда при жените отиде при вицесветовната шампионка при кадетките Петя Делчева, коятосе наложи над своята съотборничка от Хасково Весела Бръмчева. Двете талантливи възпитанички на спортното училище наскоро се завърнаха от шампионата на планетата, където на финала Петя бе надвита от индийка, а Весела остана на 5-то място.
Специална награда “Златен пояс” от БФ Борба получи дългогодишният спортен общественик на Симеоновград Росен Бонев. Той получи отличието си от 5-кратния световен шампион и член на УС на БФ Борба Александър Томов - официален гост на 3-тия традиционен турнир по народна борба “Шестте великденски ангела”, който се състоя вчера по повод празника на Симеоновград. Призът, подготвен от ръководството на родната централа е за големия принос на президента на местния клуб “Вълко Костов” за развитието на борбата в България. Росен Бонев е един от основателите на борбите в спартакиадите на малките населени места. Под неговата веща организация и помоща на общината в района на Симеоновград се провеждат ежегодните народни борби в Калугерово, Троян и Дряново.
Феновете на борбата в Симеоновград се насладиха на живо на изявите на хасковската звезда Петя Делчева, която само преди месец спечели сребърен медал от Световното първенство за кадетки. С нея беше и нейният личен треньор Петър Кирев. Сред наградените бяха много гости, спортни общественици и бивши състезатели по борба в Симеоновград. С грамоти бяха удостоени бронзовият медалист от Олимпиадата в Монреал през 1976 г Димо Костов, братът на Еню Вълчев – Господин Вълчев, съдията - републиканска категория Донко Трендафилов от Харманли и председателят на Тракийското дружество в Хасково Кирил Сарджев.

Припомняме, че надпреварата на алая в центъра на града бе посветена на 103 години от разорението на тракийските българи./Марица/

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?