Следвайте ни

Телеграфно до Бруно

Друже Бруно,

благодаря ти, че си такова задно колело. Повече от месец не съм гледал твоя Локомотив, но с ръка на сърцето признавам, че видяното срещу Лудогорец ми хареса.

Знаеш ли, отдавна не съм наблюдавал някой така да надтича шампиона на България. Този Био Локомотив го бива в бягането, след като дърпна "химията" от Разград. Природата на Говедарци, водата в Искъро и вятърът на Вихрен се оказват доста добра инвестиция, но най-важното - просто пестят пари за фармацевтика.

Бруно, да не се объркаш - стилът на твоя Локомотив (миналогодишният) не ми харесва. Никога не съм обичал рушенето в играта. Този сезон виждам, че имаш шанс да изчистиш много от недостатъците.

Друже, твоят Локомотив навлиза в нов етап на развитие. Ти също трябва доста да се отвориш в играта, иначе...Ти си знаеш какво ти беше повече от две години. Вече трябва да се и атакува. Поне селекцията го показва. Трябва да измислиш начин дуетът Илиеви да играе равностойно на терена. Срещу Лудогорец не се получи много добре.

В Локомотив трябва да е ясно кой кой е в атака. В по-голяма част от първото полувреме Димитър Илиев бе повече от авангард на защитата ти - биеше за първа топка още на 30-ия метър. Това му се отдава добре, но така изчезва най-силната му черта. Митко е креативен футболист и трябва да мисли повече за атаката. Навярно той се притеснява от присъствието на Георги Илиев. Намесата ти в този аспект е крайно наложителна. Ако към бягането прибавите и повечко мисъл за атака, Локомотив ще създава много проблеми на отборите този сезон.

И края, както ти казах, друже Бруно, благодаря ти, че си инат като магаре. Хубаво е да си отстояваш вижданията. Понякога е добре обаче да обмисляш и препоръките на другите хора. Крайно време е да разбереш, че Аралица не е централен нападател. Анте е работлив и може да стане страхотен дефанзивен халф. Може и добри пари да се изкарат от него на този пост. Не го мъчи повече, виждаш - липсват му хладнокръвие и технически похвати, за да вкарва голове. Не го мъчи, не мъчи и феновете, а и себе си, с терзания дали Аралица ще олвадее топката или ще я прати в аут със спиране "ала къс пас".

Не губете инерцията от добрия мач с Лудогорец. И не живейте със спомените от победата над Ботев - там съперникът ви никакъв го нямаше, а вие бяхте по-малко грешащият отбор.

Друже Бруно,
може да стане нещо този сезон. Ти си на ход!

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?