1553

Талант от Пловдив с европейски успех на картинг

Изключителен уикенд във Враца за младия пловдивски картинг състезател Виктор Николов. Той и съотборниците му от Eventa Racing постигнаха впечатляващ успех в 4-часовата надпревара от Европейския ендюрънс шампионат.

Николов за първи път в кариерата си печели състезание от този ранг. С победата 15-годишният пилот затвърди отличната си форма от началото на сезона както в състезанията по издържливост, така и в летния SWS шампионат на България при мъжете.

Николов и неговите съекипници Николай Атанасов и Диян Костадинов останаха пети в квалификацията преди съботното състезание, което беше с продължителност 4 часа. След блестящо проведена надпревара пилотите на Eventa Racing нямаха затруднения да оглавят колоната, в която имаше 56 карта.

До финала Николов, Костадинов и Атанасов държаха преследвачите си на сериозна дистанция, за да триумфират след 251 обиколки с аванс от 5.683 сек. пред отбора на Plovdiv Racing и със 17.326 сек. пред тима на Lacrima. Това беше първа победа за 15-годишния пловдивски талант в старт от Европейския шампионат по издръжливост. 

Така с три подиума във Враца Виктор Николов и съотборниците му направиха силен втори уикенд в Европейския ендюрънс шампионат.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?