Тъжна вест! Издъхна шампион на България

След кратко боледуване издъхна една от легендите на българската лека атлетика Владимир Иванов.

Именитият ни спринтьор, който е многократен шампион на България и на Балканите на 200 метра, издъхна на 65-годишна възраст.

Личният рекорд на Владо Иванов на 200 метра е 20.74 секунди, което му отрежда шесто място във вечната ранглиста на България. На 100 метра постижението му е 10.40 сек.

На снимката е вторият отляво

Участник е на Олимпийски игри и европейски първенства. Той е в квартета на България на 4х100 метра, който няколко пъти подобрява националния рекорд. Постижението на Павел Павлов, Владимир Иванов, Ивайло Караньотов и Петър Петров от 38.99 сек. на 4х100 м все още е актуален рекорд на България. Четворката поставя резултата за шестото си място на Олимпийските игри в Москва 1980.

Роден е на 23 април 1955 г. в София. С елегантното си и красиво бягане по пистите, със завоюваните редица медали и поставянето на рекордите Владимир Иванов заслужено се нареди сред най-добрите ни лекоатлети. 

Иванов заедно с друга емблематична спринтьорка на България Лиляна Панайотова са родители на две дъщери - Нора и Веселина. Нора Иванова пожъна немалко успехи в атлетиката, като стана световна шампионка за девойки на 100 метра, както и европейска шампионка за девойки на 200 м и континентална шампионка за девойки под 23 г. на 100 м.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?