Светът в шок: Голяма футболна легенда не може да ходи

Легендарният аржентински голмайстор Габриел Батистута трябва да се подложи на операция. На големия любимец на феновете на Фиорентина и Рома ще бъде поставена протеза на левия крак. Интервенцията ще бъде извършена в Швейцария.

Батистута коментира, че след операцията няма да може да ходи за определен период от време. 

Именно заради тези здравословни проблеми 50-годишният аржентинец е отказал предложение от страна на Диего Марадона. Дон Диего е поканил някогашния си съотборник от Мондиал`94 в своя щаб в Химнасия Ла Плата, но голмайсторът на Серия "А" за 1995 година е дал отрицателен отговор.

След края на кариерата си Батистута постоянно се е оплаквал от хронична болка в крака. На моменти дори не е можел да ходи, но изглежда сега е намерено решение.

Лекари в Швейцария ще направят операция, която да реши проблема с болките. Те ще му поставят специална протеза на крака, която да облекчава работата на коляното.

„Надявам се, че повече няма да изпитвам болки докато седя, да мога да ходя нормално, да карам ски или играя голф. Мисля, че това е най-добрият начин да решим проблема“, признава Батигол.

50-годишният бивш аржентински национал още след края на кариерата си говореше, че има проблеми с краката.

„Два дни след отказването си не можех да ходя. Дори се изпусках в чаршафите, а тоалетната беше на три метра от мен. Не можех да стана от кревата заради болките“, признава Батистута, който дори търсеше лекар, който да му ампутира крака като крайна мярка.

Източник: blitz.bg

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?