Световен шампион уби роднина СНИМКИ

Световният шампион по бокс за професионалисти в леката категория (до 61 кг) Аслан Муканов е арестуван за убийство.

Полицейските служби на Костанайски район (Казахстан) разкриха, че престъплението е извършено на 11 юли в селището Аксай. В резултат на битов скандал Муканов е нанесъл удар с нож на своя 32-годишен роднина Серик Пшенбаев, при което жертвата е починала на място.

Властите са получили сигнал за престъплението от съпругата на загиналия, която е открила мъртвото тяло на Пшенбаев. Веднага е била организирана акция по издирването и залавянето на 31-годишния боксьор.

Малко след това полицията в селището Садовод е подала сигнал за получена информация, че мъж с описанието на Аслан Муканов се укрива в полето.

„Заподозряният е успял да извърви пеша около 8 км и да преплува река Тобол. Опитал е да се укрие в село Заречное. Заедно с партньора ми бяхме наблизо. Съобщиха ни, че човек с описанието на издирвания е видян близо до Садовод. Отидохме с колата и по високоговорителя му казахме да спре на място, да вдигне ръце и да легне на земята“, разказа началникът на месната полиция Серик Ракишев.

Аслан Муканов има шест мача на професионалния ринг, като в пет от тях записа победи с нокаут. На 2 март тази година казахстанският боксьор спечели световната титла във версия NBA (National Boxing Association), след като в Колумбия нокаутира представителя на домакините Стивън Монтерос още в първия кръг./blitz.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?