Следвайте ни

Светлозар: Даваха ни по 36 хапчета в чашка

viber icon

Светлозар Николов бе категоричен пред медията ни, че не е приемал никакви медикаменти, различни от тези, които им е давал докторът на националния отбор Любомир Петров.

"В началото на годината всеки от националния отбор има договор - който иска може да го подпише, който не. Но накратко ни задължаваха. От две години имаме доктор, който се занимава с нашето възстановяване (б.а. Любомир Петров), който ни дава витамини. На лагера на Белмекен получавахме по 36 хапчета на ден в пластмасова чашка. Преди това кутийките ни бяха показани, но решиха да ни ги дават в чашка, защото така им било по-лесно. Ние им се доверяваме, което е голяма грешка от наша страна. Отделно сме имали заплахи да не получаваме заплати или да ни изгонят от лагера. Ако откажехме да отидем на даден лагер, имахме санкции".

Как си обяснява, че само трите проби са положителни: "Това и аз не мога да си го обясня. В петък вечерта неофициално докторът ни се обади и на тримата и ни каза, че сме хванати с този станозолол. И тримата сме хванати с едно й също, а това няма как да стане, освен ако не сме си звъннали между лагерите. Всеки си е по градовете - аз съм в Пловдив, Благо в Сандански, Здравко във Велико Търново. Няма как да вземем този станозолол по едно й също време. Аз съм сигурен и гарантирам, че подобно нещо не бих си вкарал в организма. Гарантирам на 100 процента, че не съм приемал никакви странични добавки - единствено и само на националния отбор."

Пловдивчанинът, чиято най-силна дисциплина е 400 метра съчетано, смята, че това е краят на неговата плувна кариера: "Не знам какво ще ми бъде наказанието, но ако е от 2 до 4 години, което съм сигурен, че ще бъде толкова, ще приключа със спорта. Никога не съм си представял, че точно с този анабол може да приключи кариерата ми. Моята вина е, че съм подписал договор с националния отбор."

Той пожела да внесе още едно уточнение: "След като ни казаха неофициално в петък, на 19 февруари, на следващия ден беше извикан един от съотборниците и докторът му каза да пие повече вода. Ние се зачудихме за какво става въпрос. Отделно каза на едно от момичетата да се "покрие" в града си.

Според мен е лекарска грешка, защото няма как и тримата да сме взимали едно й също по едно й също време. Това се взима на 28 дни, доколкото знам и съм чел. Отделно ти стои в кръвта 6-9 месеца."

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай