Следвайте ни

Страхотен филм за Алекс Начева! Вижте го! ВИДЕО

viber icon

Само за две години тя се превърна в една от най-обичаните млади български спортистки. Почти всеки вече е чувал името на Александра Начева. След като през миналата година вълшебната приказка за нея започна  със сребърен медал в тройния скок от Световното първенство за девойки под 18 години, тази продължи със световна титла за девойки под 20 години и с младежко олимпийско злато. Възпитаничката на Стойко Цонов спечели и сребро от континенталния форум за девойки под 18 години. 
Рекордите също падаха един след друг. Начева доведе върховото постижение на България за девойки под 18 години до 14.18 метра. Само на 16 пловдивчанката направи дебюта си на голям форум при жените - участва на Европейското първенство за мъже и жени в Берлин. В типичния си стил Начева остана здраво стъпила на земята и продължава упорито да преследва новите си цели. 
Екип на Sportal.bg пътува до Пловдив, за да проследи една от тренировките на младата атлетка и да заснеме специален филм за нея, озаглавен “Емоционалната вихрушка Александра Начева” с автор Рая Иванова, видео оператор Иван Кънчев, фотограф Владимир Иванов и монтаж Мартина Атанасова. Освен откровената изповед на Начева, във видеото ще чуете мнения от първата й треньорка Ива Пранджева, от последната световна шампионка за девойки преди Начева - Тезджан Наимова (златна световна медалистка за девойки на 100 и 200 метра от Пекин 2006), от първия медалист за България в тройния скок от Младежки олимпийски игри Георги Цонов - носител на бронзово отличие от Сингапур 2010, както и от нейната конкурентка Габриела Петрова. 
Най-важният човек за силното представяне на Начева през годината - нейният треньор Стойко Цонов, не успя да се включи заради неотложни ангажименти, но обеща при първа възможност да се реваншира и да застане пред нашата камера.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?