Стягат Трети шосеен пробег “Пазарджик Run” 

Третото издание на шосейния пробег “Пазарджик Run” ще се проведе на 5-ти септември, в парк-остров “Свобода” в Пазарджик.

Проявата е част от веригата "RUN BULGARIA" и ще даде възможност за персонално и щафетно бягане, в което ще могат да се включат семейства, отбори и индивидуални любители на леката атлетика. 

Началото на надпреварата е от 18.00 часа, с масов старт на дистанция от 5360 м. (3 обиколки x 1786м.). Началото на щафетното бягане (3 x 1786м.) за фирми, семейства и отбори ще е час по – късно, от 19.00 часа. Участниците ще бъдат разпределени и по възрастови групи - мъже, жени, юноши и девойки.

Право на участие в шосейния пробег “Пазарджик Run” имат всички, които се регистрират до 3 септември на www.runbulgar.com, като за пазарджиклии то ще е безплатно. 

„Пазарджик Run” e шестото издание на Run Bulgaria и за трети път областният център е домакин на шосеен пробег като част от развитието на масовия спорт. "Продължаваме последователната си политика в тази насока, да подкрепяме спортните дейности и ролята им за развитието на подрастващите. Спортът възпитава дисциплина, отговорност и изгражда успешни модели за поведение.“, сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов. 

„Целта ни е до края на 2023 г. Пазарджик да стане най-спортният град в България и всички ние да продължим да имаме самочувствие, да се гордеем не само с града си, но и с постиженията на всички наши спортисти.“, е желанието на олимпийската ни медалистка и двигател на спортните събития в града Ренета Камберова. 

Организаторите от Община Пазарджик, Българска федерация по лека атлетика, Run Bulgaria  и Сдружение “Пазарджик спортува” са се погрижили всеки участник да получи фланелка, а всеки стигнал до финала –  медал от Run Bulgaria. Те отново са помислили и за малчуганите, за които ще има  занимание по детска атлетика с начало в 17.45 ч. и с продължителност един час. Тя ще е в специално обособена зона до старт – финала. Веднага след това, всички малчугани ще бъдат наградени с грамоти и подарък.

Участието на деца в заниманието „Детска атлетика“ е безплатно и след заявка на [email protected], като наличните места са сто.

 

Програма – събота/05 септември: 

17.45 ч- 18.45 ч. – “Детска атлетика” в зона до старт – финала;

18.00 ч. – Официално откриване на състезанието;

18.00 ч. – Старт – 5360 м.;

18.45 ч. – 19.15 ч. Награждаване на участниците от “ Детската атлетика”;

19.00 ч. – Старт на щафета 3 x 1786 м. - фирми, семейства и отбори;

19.30 ч. – Награждаване на победителите от пробега и щафетите.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?