64

Стефка Костадинова: Пловдив продължава да е люпилня на таланти в спорта

България има намерение да кандидатства за младежка зимна Олимпиада, разкри председателят на БОК Стефка Костадинова при срещата си с кмета на Пловдив Костадин Димитров, шефа на Общинския съвет Атанас Узунов и членове на комисията по "младежки дейности и спорт". На рандевуто присъства и министърът на спорта в служебния кабинет Георги Глушков.

Легендарната спортистка заяви, че и е доста болно, че още няма подходящи условия за елитните ни спортисти, но е убедена, че това може да се промени именно с много работа за хората, които работят за спорта и похвали родния и град, че се развива много в спорта и продължава да има големи успехи и сега. 

"Изключително щастлива съм, че съм отново в родния Пловдив на този специален ден - Световния ден на спорта. Пловдив е люпилня на таланти и тук винаги са излизали големи спортисти. Сигурна съм, че и за в бъдеще това ще продължи", каза Стефка.

Кметът Костадин Димитров отбеляза, че "от известно време имаме подем по отношение на спортните бази, тъй като във всеки областен град има зали за спортни мероприятия" и допълни: "Дойде времето на стадионите, вече има три стадиона, на които да се провеждат нормални мачове. Ще положим максимални усилия за двата стадиона в Пловдив, за да довършим започнатото до самия край. Благодаря и за отпуснатия бюджет, за да може това да се случи. Базата е много важна за постигането на успехите. Работи се по много проекти и развиваме успешно професионалния и масовия спорт".

В унисон с протокола служебният министър на спорта Георги Глушков изрази задоволство, че  виждането за спорта на управата в Пловдив спорта съвпадат с това на министерството му.  - "Пловдив е раждал големи спортисти и е раждал всеки големи звезди. Местната власт трябва да подкрепя както клубовете в отборните спортове, така и индивидуалните спортисти. Имате примерите в тази насока, някои от най-големите, така че се надявам да работите за това.

Надявам се в България да бъде приет закон за доброволчеството и това да помогне много на организирането на спортни мероприятия. Искам да поздравя всичките спортисти от Пловдив с големите спортни успехи и се надяваме да има и за в бъдеще още много успехи", заяви служебният министър на спорта Георги Глушков.  

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 3 оценки
2.3/5 от 3 оценки

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?