Сребро като злато за Боряна Калейн на Европейското

Боряна Калейн спечели сребърен медал в индивидуалния многобой на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

Българката остана единствено зад руската звезда Арина Аверина, която грабна златото, но пък за сметка на това успя да изпревари другата близначка - Дина Аверина.

Калейн завърши втора с оценка от 107.625, разделяйки в класирането сестрите Аверини. Арина спечели поредната си европейска титла със 109.100 точки, а Дина остана трета със 107.325.

 

Калейн получи оценка от 27.775 за отличното си представяне на обръч, на топка също бе на чудесно ниво с 27.400, а най-високо бе оценена играта с бухалки - 27.950. На лента пък тя получи 24.500.

Среброто е със стойността на злато, защото руските близначки са абсолютен хегемон в спорта и имат общо 14 европейски титли.

"Благодаря на всички за подкрепата. Имаше лека промяна в начина, по който се загрях, но тя беше за добре. Направихме всичко възможно да се представя добре. Беше основно вълнение и огромно щастие, че мога да играя на такова състезание пред българска публика, имаше напрежение, но това е нормално. Основните конкурентки на Европейското, ще бъдем и на Олимпиадата, надявам се и там да играя по този концентриран начин, но още по-чисто и без неточности. Това, че победих такива гимнастички, може да ме прави щастлива днес и може би утре, но най-важно остава представянето на олимпийските игри. Много съм доволна от себе си и се радвам, че успях да изпълня целта си", каза българската медалистка
Катрин Тасева завърши седма с 98.850.

Последният ни медал в многобоя от Европейско първенство е златото на Мария Петрова през 1994 година в Солун, припомня Дир.бг.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Писна ми

Писна ми

12.06.2021 | 23:29

От тези рускини,нашите кога ще ги смачкат най-после?!?!

Отговори
3 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?