Следвайте ни

Спортното ориентиране празнува с тичане и пикник на Ямача

viber icon

26 деца и възрастни от хасковския клуб по спортно ориентиране "Компас 1994" проведоха днес своя традиционен празник на Ямача.

Тази година това е част от инициативата на Международната федерация "Световен Ден на ориентирането", провеждана от 15 до 21 май. Досега са се записали 55 страни, 482 състезания със 102 000 участници.

Хасковските състезатели по ориентиране се надяват да помогнат за подобряване на световния рекорд от миналата година, който е от 250 000 души.

В приятния съботен ден на Ямача се проведе спринтова дистанция в три класа. Победители са Даниел Йорданов при най-малките, Мартин Минчев при по-големите и Даяна Попова при най-големите.

В проявата се включиха и 8 деца от ОУ "Васил Левски", които преминаха част от маршрута. ​От следващата седмица те започват обучение по Програмата на ММС "Спорт за децата в свободното време".

Празникът завърши с традиционна почерпка с домашно приготвени от родителите баници, кексове и други вкусотии. Всички участници получиха диплом за участие подписан лично от Президента на Международната организация./Марица

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?