64

Спортният министър: Медиатор съм, не строя стадиони

Нямам никакви пристрастия спрямо дадени клубове, а се ръководя единствено от благото на българския спорт, категоричен бе министърът на спорта Радостин Василев в интервю за "Арена Спорт" по БНТ. Ето какво сподели още той:

"Един министър не може да има деление на клубове и федерации. Това, че съм бил привърженик на ЦСКА и съм работил в ЦСКА, е част от миналото. Получавам коментари, че съм дошъл специално, за да разреша проблема на ЦСКА със стадиона, но това не е така. Играя ролята на медиатор, стадиони не строя, държавата няма такъв ресурс за момента, ролята ми е да съм медиатор. Това е.

Козирката на Левски ли? Представителите на Левски споделиха за проблемите от липсата на козирка на трибуната, главният архитект сподели виждане, което аз цитирах, това не се хареса на синята общественост. Единствено, което държавата може да направи, снощи разговарят с областния управител, е да съдейства с документи. Мисля, че с г-н Сираков сме изяснили този въпрос.

В спорта винаги адреналинът винаги е на високо ниво, на мен като човек от друга сфера ми се налага да свикна, че винаги при спортистите педалът на емоциите е натиснат. Като джентълмен съм поднесъл своите извинения към г-жа Раева, отношенията ни се изцяло професионални. Бих искал да бъда истински, оценката ще дойде от обществото и ще бъде най-правдива. Няма напред и назад, има само напред.

Берое? Тежък въпрос, дори на министерски съвет го обсъждахме. Такъв тип дейности са на ръба на закона - при такава загуба да се отделят пари за клуба. Разсъждавал съм за начини на съдействие, да се измисли модел, по който футболът да се финансира централизира, може клубовете да си създадат лига, която да оперира с техните права. Имаме няколко клуба в първа лига, които са на ръба на своето съществуване, да се изпращат някъде собственици не е печеливш модел. Добрата връзка на ММС с всяка федерация ще допринесе всеки спорт да върви нагоре".

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
читател

читател

17.01.2022 | 04:44

Гледах интервюто по някоя от телевизиите.Изненадана съм от разсъжденията и поведението на министъра.Може би до сега не сме имали такъв.Някога живеех срещу БСФС/м-во на спорта днес/не може да си представите колко много администрация с добри заплати,ако и спорта беше така,то всичко щеше да е перфектно,но УВИ.

Отговори
0 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?