Следвайте ни

Спортната зала „Дунав" отваря през лятото

viber icon

Многофункционалният тренировъчен комплекс "Дунав", който се намира на едноименния булевард в район "Северен", ще бъде завършен тази година, увери зам.-кметът Георги Титюков.

На обекта в момента работят 20 строители от фирма "Пирс - Д" по договор с Община Пловдив. Залата струва 4,2 млн. лева с ДДС и по проект представлява две сгради с топла връзка. И двете са издигнати в груб строеж, като в двуетажната ще има и асансьор.

Строителите твърдят, че основната зала ще бъде напълно завършена до средата на лятото, след което може да съборят съществуващата стара, а тренировките да продължават в новата. На мястото на сегашната постройка ще се изграждат две спортни игрища. Целият комплекс ще бъде готов до края на годината, ако има финансиране и не се стигне до още по-тежка ситуация с пандемията, каза Титюков.

Зала "Дунав" е с разгъната застроена площ около 3000 кв. метра. Комплексът е предназначен за около 20 вида спорт  и се финансира от общинския бюджет.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?