Снукър шоу между Хигинс и Уилямс, зрителите видяха 147

Джон Хигинс победи с 6:5 фрейма Марк Уилямс и взе реванша за вчерашната загуба с 5:1 в София в шоу мача в зала „Колодрума“ в Пловдив. Освен, че видяха максималните фреймове от 11 зрителите станаха свидетили на нещо велико максимумък от 147 два пъти, това беше едва втория и третият път, в който максимумът в снукъра е постигнат в България.

Това беше трето поредно снукър шоу в Пловдив, след като първо през 2016 Рони О’Съливан се изправи срещу Марк Селби, а Рони О’Съливан и Стивън Хендри играха един срещу друг през 2017.

В първия мач в София снощи в зала „Универсиада“ Уилямс победи с 5:1 фрейма.

Преди началото на двубоя младите надежди на българския снукър Вилиян Димитров и Петър Станоев имаха възможност да се докоснат до своите идоли. В един фрейм на двойки Димитров в тандем с Хигинс спечелиха срещу Станоев в тандем с Уилямс с 31:21.

Джон Хигинс започна ударно за разлика от снощи и след 80:16 в първия фрейм и 64:0 във втория поведе с 2:0.

Марк Уилямс намали изоставането си след първи сенчъри брейк 109:27, а преди почивката успя и да изравни фреймовете след 103:5 и нов сенчъри брейк.

Преди подновяването на сблъсъка Краси Киров един от най-важните

Хигинс отново поведе след подновяването на играта с 3:2 след брейк от 84 точки.

Марк Уилямс отговори със сенчъри брейк от 129 и изравни резултата.

В седмия фрейм зрителите в Пловдив видяха нещо велико, а именно максимумът от 147 точки в снукъра. Това го направи Марк Уилямс и той поведе с 4:3. Този сенчъри брейк беше едва вторият постигнат в България 16 ноември 2012 Том Форд направи 147 срещу Матьо Стивънс в среща от ПТС турнирът България оупън.

В осмия фрейм Уилямс продължи с пети пореден сенчъри брейк за 115:0 и поведе с 5:3.

В деветия фрейм Хигинс се завърна след сериозен прейк от 56 на Уилямс той сбърка и шотландецът най-накрая се завърна на масата и след 77:56 успя да обърне фрейма в своя полза и намали изоставането си – 5:4 фрейма.

Хигинс изравни резултата след брейк от 99:0.

Хигинс не само спечели сблъсъка, но и го направи с максимум 147! Това беше и първият му сенчъри брейк в двубоя./sportenplovdiv.com

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?