Следвайте ни

След запоя с кючеци: Бай Данчо още 3 години шеф на волейбола ВИДЕО

viber icon

Данчо Лазаров бе преизбран на президент на Българската федерация по волейбол на комичен конгрес. Той ще командва един от най-обичаните спортове у нас до 2021 г. През това време волейболът няколко пъти бе разтърсван от големи скандали, а най-добрият ни треньор - Радостин Сточев и най-добрият състезател - Матей Казийски се отказаха от националния отбор. Държавният ни тим пък бележи с всяка година все по-голямо отстъпление от позициите.

Изборът му в Казанлък бе предшестван от пищен и доста шумен купон във вторник вечер. Тържеството в града на розите събра на маса най-важните персони в родния волейбол. На събитието присъства и президентът на Европейската конфедерация Александър Боричич.

За доброто им настроение до зори се грижеше местен ромски оркестър. Най-деен в танците и песните пък бе легендата Борислав Кьосев (член на Управителния съвет на БФВ), който лепеше банкнота след банкнота върху челата на музикантите. 

Лазаров се превръща в най-дългогодишния ръководител на спортна федерация у нас. На Общото събрание в Казанлък бизнесменът получи кредит на доверие за своя пети пореден мандат.

Инж. Данчо Лазаров е на 74 години. Той бе единствен кандидат за председателското място преди днешното Общо събрание. Припомняме, че годината, в която той пое щафетата начело на българския волейбол бе 2002.

 

 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?