64
Следвайте ни

След 10 години Пловдив пак домакин на турнир по стрелба с лък

viber icon

На 4 и 5 декември 2021 г. в Палата номер 7 на Международен панаир Пловдив ще се проведе турнир по стрелба с лък. Събитието е част от спортния календар на Българската федерация по стрелба с лък и след 10 години градът на тепетата отново е домакин. Организатор на турнира е пловдивският клуб "Титан".

Състезанието на закрито се провежда на дистанция 18 метра. Освен традиционните стилове "Компаунд" и "Рекърв", за първи път в отделна дивизия ще бъде включена и дисциплината "Гол лък". Турнирът ще бъде уважен от спортни клубове от цялата страна, а програмата включва възрастовите категории "Мъже/жени", "Mладежи/девойки", "Кадети/кадетки".

Организаторът на турнира - Спортен клуб по стрелба с лък "Титан", е основан през 2020 г. в Пловдив. Въпреки кратката си история, в клуба тренират състезатели с високи спортни постижения и престижни титли. Сред тях има и републикански шампиони, носители на званието "Майстор на спорта" и "Кандидат-майстор на спорта". Благодарение на отличното си представяне и нескончаем спортен хъс, двама от членовете на СК "Титан" са част от състава на националния отбор на България в категория "Компаунд - мъже". Именно те ще представят страната ни на предстоящото Европейско първенство Grand Prix, което за първи път ще бъде проведено в Пловдив през летния сезон на 2022 г.

За повече пловдивски събития четете в новия Справочник на "Марица".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?