Скръбна вест! Отиде си легенда на българския футбол

Поредна тъжна новина споходи българския футбол. На 72-годишна възраст почина известният съдия и ръководител Георги Цветанов.

Обичаният от поколения рефери бате Гошо си отиде от този свят след кратко боледуване, информираха от Българския футболен съюз.

До последно беше обграден от семейството си, от децата и внуците си - хората, които обичаше най-много, макар да обичаше всички. 

До последно демонстрираше присъщата си жизнерадост, чувство за хумор и кроеше планове за срещи с приятели.

Георги Цветанов е баща на друг наш дългогодишен футболен съдия - Цветан Георгиев.

Роденият на 12 август 1946 г. Георги Цветанов е завършил бившия ВИФ с направление Педагогика. Работил е дълги година в отдел „Пропаганда“ на БСФС. 

Цветанов става футболен съдия през 1971 г. До края на кариерата си през 1994 г. е свирил точно 100 мача в „А“ група. След това като ръководител на столичните съдии и член на Националната съдийска комисия е дал път на стотици рефери, сред които всички най-големи имена през последните 20 години. 

"Всички ще запомним Георги Цветанов като уникално добър човек - винаги душата на компанията. Поколения съдии и футболни деятели ще си спомнят безбройните срещи с Цветанов в столичното кафене „Грациани“ и след това в неговия магазин на ул. „Искър“. 

Георги Цветанов обичаше живота и никога не загуби чувството си за хумор и своя голям оптимизъм. Дори в последните дни той поискал от съпругата си Радка на неговото погребение да свирят няколко оркестъра и никой да не плаче", добавиха от БФС. 

Това е поредната тъжна новина за родния футбол. От началото на 2019-а този свят напуснаха незабравимите Иван Вуцов, Иван Димитров, Владимир Крамаренко и Александър Манолов. На 23 януари почина и Борислав Александров - един от най-популярните футболни рефери и бивш шеф на Съдийската комисия към БФС.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?