Скандал с обществена поръчка тресе волейбола ни

Сериозен скандал с обществена поръчка на БФ Волейбол за обличане на националните отбори разтресе родната централа. 

БФ Волейбол традиционно организира конкурс за обличане на държавните отбори. В тазгодишното издание участват две фирми. Едната е  “Кей Дифужън”, обличала досета националите с екипировка “Асискс”, а до 2011 година бе собственост на волейболната ни легенда Любо Ганев. Другата е  “Спорт Депо”.

В крайна сметка след решение на Комисията към БФВ организирала конкурса на 3 март 2019 година, фирмата “Кей Дифужън” е отстранена от участие, а на първо място е класирана “Спорт Депо”, като единствен участник, на която се възлага да достави спортна екипировка Erea.

От “Кей Дифужън” не са съгласни с отстраняването им от конкурса и подават на свой ред жалба до Комисията за защита на конкуренцията на 14 март.

“Не сме съгласни с отстраняването ни от конкурса. То стана по много неясни причини, след като сме изпълнили абсолютни всички изисквания за участието в обществената поръчка. Подадохме Жалба до КЗК и чакаме нейното решение”, заяви изпълнителният директор на “Кей Дифужън” Красимир Гайдаров.

Ако решението по жалбата се забави, то е възможно националите да останат без нова официална и тренировъчна екипировка за участието на женските и мъжките ни национални отборите в Лигата на нациите, които стартират в края на май и началото на юни.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?