Следвайте ни

Скандал с Кубрат Пулев за расизъм разпалиха в Англия

viber icon

Медиите в Англия се опитаха да разпалят расистки скандал с думи, които Кубрат Пулев използва във вчерашната пресконференция по адрес на Антъни Джошуа достигнаха и до медиите във Великобритания. Двамата предстои да се срещнат на 12 декември в Лондон в мач за световната титла, версия IBF.

Фразата „тенът му е по-добър от моя“ бе възприета като проява на расизъм от страна на Sky Sports, които публикува снимка на българина и Джошуа в своя Instagram профил по-рано днес.

Интересно в случая обаче са коментарите под въпросния пост, които нападат елитната медия за внасяне на ненужно напрежение и на грешната интерпретация на думите на българина.

Повечето от коментарите са направени от англичани, които защитават Кобрата, изказвайки мнението си, че той си е направил невинна шега, и не е искал да обиди своя евентуален съперник с това си изказване.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?