Следвайте ни

Силвия Митева – шампионката с мъжко сърце

Симеоновградската абитуриентка иска да продължи своето образование и да спортува любимата борба

viber icon

СИМЕОНОВГРАД

“Намерих я на улицата. Беше на 9 години и се биеше с момчетата от махалата. Поканих я в клуба по борба и от тогава тя тръгна да върви нагоре в спорта”. Това коментира за “Хасковска Марица”, откривателят на шампионката по борба Силвия Митева от Симеоновград - Росен Бонев.

Големият талант на момичето печели 4 медала за местния клуб “Вълко Костов”, 3 шампионски титли от спартакиадата на Малките селища и златен медал на Републиканското по плажна борба.   

 

“Преди 5 години я записахме в Спортното училище в Хасково. Надявах, че Силвия ще бъде наследничката на другите си съгражданки Бистра Иванова, Ива Росенова, Симона Пенкова и Теодора Цветанова, и тя оправда доверието ми”, допълва президентът на борбата от Симеоновград.

 

Като състезател на КБ Ангел войвода, под вещите грижи на благодетеля й и старши треньор Петър Кирев, Силвия се отчита с два медала в категория до 50 кг. Единият бе постигнат при девойките през тази пролет и бе единственият за хасковската женска борба.

Преди няколко дни Силвия завърши успешно Спортно училище “Стефан Караджа”. Абитуриентката живее с майка си в Харманли и се надява на помощ за да продължи образованието си и да спортува любимия си спорт.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?