Силвано Пранди пак поема волейболния национал

Стар познайник ще е селекционер на мъжкия ни волейболен национален отбор. 10 години по-късно държавният ни тим ще бъде воден от Силвано Пранди. На 95% е сигурно, че 71-годишният наставник ще бъде избран за наследник на Пламен Константинов като селекционер на мъжете. Както е известно, четирикратният шампион на Италия, който има титла и на Франция, води отбора от 2008 до 2010 година. Тогава той наследи Мартин Стоев след Олимпийските игри в Пекин.

 
С Пранди националите ни спечелиха и последните си медали от голямо първенство - бронз от европейското в Турция през 2009 година. На световното в Италия през следващата година обаче нашите останаха на крачка от топ 4 на Мондиала.
 
Според информациите, повечето членове на Управителния съвет на федерацията, които са 25, са се обединили около връщането на Пранди, който още води актуалния френски вицешампион Шомон.
 
В плана на БФВ за догодина влиза и вземането на всяка цена на домакинството на една олимпийска квалификация, най-вероятно от последните възможности за класиране в Токио. Припомняме, че през 2012 година се преборихме за два подобни турнира, като тогава хванахме последния влак за Лондон в компанията на Франция, Египет и Пакистан. След спечелването на олимпийските визи обаче дойде бойкотът на Матей Казийски и селекционера Радостин Стойчев, който бе наследил Пранди. Въпреки тяхното отсъствие станахме четвърти с Найден Найденов, който сега е начело на първенеца Нефтохимик и също е вариант за селекционер, но има минимални шансове.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?