Ще стане ли довечера Кобрата крал на бокса, или да?

Терсене българската приказка за Пепеляшка тази вечер няма да приключи в полунощ както обикновенната, а ще започне точно тогава. БОКСоролозите по нашите ширини дават прогноза, че това може да е най-щастливата в живота и кариерата на боксовата ни звезда Кубрат Пулев.

Цяла България очаква нашия си мач с шампиона на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа, след който Кобрата може да седне на боксовия трон на света.

 Пулев вече имаше възможност да се бие за титлата през 2014 година, но нямаше никакъв успех срещи тогавашния номер 1 Владимир Кличко, тъй като това бе първият му истински силен съперник дотогава.

Загубата остана единствена в кариерата му, а за да стигне до двубоя с Джошуа, Пулев записа осем поредни победи.

Пулев и Джошуа трябваше да се изправят един срещу друг за световната титла още през 2017 година, но българинът се контузи и предпочете да отложи мача.

Джошуа има 23 победи (21 с нокаут) в кариерата си и само една загуба, докато Пулев е с 28 успеха (14 с нокаут) и също има едно поражение.

Битката тази вечер в Лондон ще започне около полунощ наше време (галата стартира в 20:00 часа), а у нас с български коментар ще се излъчва единствено в он-лайн платформата DAZN.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Anna

Anna

12.12.2020 | 15:37

Диетите са миналия век! За да отслабнете, вече не е нужно да се изтощавате с диети. Четох за една нова и здравословна загуба на тегло, тук - https://bit.ly/ketodibg Опитах толкова много неща, всички диети, фитнес, е, можех да отслабна с 2 кг, а с този инструмент можех да отслабна с 15 кг за един месец. Чувствам се прекрасно! Съветвам всички!

Отговори
0 3
Пловдивчанин

Пловдивчанин

12.12.2020 | 09:37

Мутра срещу спортист. Ще е интересно. Джошуа е пример за подрастващите поколения, а Кобрата фолк фурии

Отговори
11 3
Помнещ всичко

Помнещ всичко

12.12.2020 | 15:28

Нека пак малоумните му, прости и озлобени фенове освиркат химна на съперника! Както си позволиха да освиркат химна и знамето на Украйна, и Кличко му наби канчето, тройно и четворно по-амбициран! Четете ли, Ганьовци? Да не забравите да освиркате химна на Велика Британия тази вечер!

Отговори
5 3

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?