61

Шок в бокса: Осъдиха на смърт шампион за протести

Световният бокс е в шок, след като властите в Иран осъдиха на смърт 26-годишния състезател Мохамад Джавад Вафаей-Сани. Причина за жестокото наказание е участието му в протести срещу режима. Шампионът по бокс на град Машхад беше задържан през февруари 2020 година.

Мохамад беше признат за виновен в подпалване и разрушаване на правителствени сгради, включително правителствен затвор по време на протести през ноември 2019 година.

Адвокатът на Вафаей-Сани, Бабак Пакния заяви в “Туитър”, че възнамерява да обжалва присъдата на съда. В социалните мрежи започнаха кампания за спасяване на живота на боксьора с хаштага #SaveMohammadJavad.

В края на 2020 година Иран екзекутира шампиона по борба Навид Афкари. Тогава властите в страната не се трогнаха от молбите на Дейна Уайт и Доналд Тръмп, които ги призоваха да пощадят живота на 27-годишния спортист.

В началото на миналата година Иран екзекутира и друг борец в лицето на Мехди Али Хосейни. Спортистът беше признат за виновен в убийство, извършено по време на уличен бой.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
А кога ще  съдят измамникът некадърния НОИ

А кога ще съдят измамникът некадърния НОИ

21.01.2022 | 10:51

https://www.dunavmost.com/novini/novite-pensii-nekompetentnost-ili-nebrezhnost

Отговори
1 0
А кога ще го съдят измамникът некадърния НОИ

А кога ще го съдят измамникът некадърния НОИ

21.01.2022 | 10:50

https://www.dunavmost.com/novini/novite-pensii-nekompetentnost-ili-nebrezhnost

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?