61

Шихан Валери Димитров спечели Европейско злато за 21-и път

Шихан Валери Димитров спечели за двадесет и първе път европейска титла по карате. На първенството на Стария континент в полския град Тарнов пловдивчанинът триумфира в категория до 85 кг след победа на финала над литовеца Юрас Соколовас в много оспорван двубой.

Очевидно бе, че младият 26 годишен литовец се бе подготвил доста добре за Валери. Използвайки заучени техники и комбинации се опитваше да наруши играта на Валери и с характерния за литовците актив в последните 30 секунди се надяваше на победа. Опитът на Валери, тактическият подход и  големият боен дух допринесоха за поредния приз на нашия шихан.

Валери, който само преди седмица получи званието Почетен гражданин на Пловдив, победи представител на домакините в първи кръг, на Испания във втори, на полуфинала преодоля Унгарец.

България спечели и бронзов медал в дисцплината ката отборно. Шихан Христо Терзиев, сенсей Лъчезар Димитров и сенпай Сияна Стратиева успяха да извоюват третото място.

Другите наши представители се представиха достойно, но не успяха да стигнат до призовата тройка.

* Сияна Стратиева/кат.50кг/ – отпадна в първа среща от представителка на домакините.
* Йоана Терзиева /кат.55кг/ – отпадна от Хърватка, която в последствие стана и вицеевропейска шампионка.
* Иванка Попова /кат.65кг/ – победи в първа среща представителка на Белгия, но отпадна на 1/4 финал от унгарка / Berta Szalay/, която в последствие стана и  Европейска шампионка в кат.65кг.
* Цветан Урумов / кат.75кг/ – победи представител на Латвия и Литва, но отпадна на 1/4 финал от грузинец.
* Калоян Ташев / кат.85кг/ – побеждава първа среща каратека на Германия,но отпада на 1/4 финал от Азербайджан.
* Борислав Байчев /кат.95кг/ – побеждава първа среща грузинец и отпада на 1/4 финал от унгарец, който става и вицеевропейски шампион в кат.95кг.
Благодарности на целия колектив от  състезатели, треньори, съдии и привърженици, които допринесоха за успеха на българските лъвчета в Полша и не на последно място към всички онези в България, които по един или друг начин помогнаха каратеките ни да стигнат до там.
УС!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?