Следвайте ни

Шестима от Локо на световни игри

Шестима от детско-юношеската школа на Локомотив (Пловдив) занимават за Русия, където ще представят България на световните ученически игри, които ще се проведат в град Ханти-Мансийск, съобщи официалният сайт на клуба. Антони Ташев (2003), Васил Църцев (2003), Денис Стоянов (2005), Томислав Петков (2005), Иван Сулев (2006), Ивилин Чехларски (2006) ще бъдат придружавани от директора на школата Димитър Палазов и треньора Илиян Иванов. Утре (31.05) делегацията на Локомотив отпътува за Русия, където крайната точка ще е град Ханти-Мансийск.

Над 6 часа път със самолет очакват децата и треньорите, които ще участват по покана на Руското посолство в България от 31 май до 6 юни.

В неделя започва същинската част на турнира, като ще има отбори от цял свят, състезаващи се в различни спортове. Баскетбол, мини-футбол, тенис на маса, плуване, шахмат, художествена гимнастика са само част от дисциплините. Децата от школата на Локомотив ще представят България само в мини-футбола на стадион „Югра-Атлетикс“.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?